Dostupni linkovi

U Severnoj Makedoniji još četiri smrtna slučaja i 198 zaraženih


Ljudi u redovima sa maskama na licu čekaju na glasanje

U Severnoj Makedoniji umrle su još četiri osobe s korona virusom i registrovano je 198 novih slučajeva te zaraze, objavio je u sredu 15. jula ministar zdravlja ove zemlje Venko Filipče, prenosi Beta agencija.

Ukupan broj umrlih od COVID-19 porastao je na 393, a broj dijagnostikovanih slučajeva tokom epidemije na 8.530. Trenutno je aktivno 3.572 zaraženih korona virusom.

Institut za javno zdravlje registrovao je još 97 pacijenata koji su ozdravili, čime je broj izlečenih povećan na 4.565, naveo je Filipče.

U prethodna 24 sata urađena su1.382 testa na prisustvo korona virusa, a od početka epidemije u Severnoj Makedoniji ukupno 80.774.

U Severnoj Makedoniji se održavaju izbori na kojima više od milion i 800 hiljada glasača u bira 120 poslanika u novom, desetom po redu parlamentarnom sastavu. Izbori se održavaju pod posebnim uslovima prilagođenim pandemiji COVID-19.

Niko ne sme da glasa ako ne nosi zaštitnu masku.

Maska se na kratko skida da bi glasač bio identifikovan od strane biračkog odbora. Svaki glasač je obavezan da drži rastojanje od dva metra pred objektom i na ulazu na glasačkom mestu.

Pre ulaska i na izlazu građani moraju dezinfikovati ruke.

Glasači ne moraju nositi rukavice, ali su one obavezne za članove biračkih odbora.

Severna Makedonija: Bez maske nema glasanja
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:33 0:00

XS
SM
MD
LG