Dostupni linkovi

U Crnoj Gori 78 novooboljelih


U Crnoj Gori registrovano je 78 novih slučajeva infekcije korona virusom, čime je broj oboljelih porastao na 1.522, saopštio je pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje Senad Begić.

Najveći broj inficiranih od poslednjeg presijeka zabilježen je u Podgorici, njih 48. Time ukupan broj oboljelih u glavnom gradu Crne Gore iznosi 595.

Prema podacima koje je saopštio Begić, od početka juna su se oporavila 42 pacijenata dok je u istom periodu od posljedica COVID-19 preminulo 16 osoba.

Član Kriznog tima Kliničkog centra Crne Gore Sreten Kavarić kazao je da je 121 pacijent trenutno na bolničkom liječenju.

Prema njegovim riječima, nekoliko ljekara Porodilišta Kliničkog centra je pozitivno na virus korona i nalaze se u samoizolaciji.

Upitan da prokomentariše to što Evropska unija ne preporučuje svojim državljanima putovanje u Crnu Goru, odgovorio je da je to pravo svake države.

„To je isti princip koji smo i mi primjenjivali kada smo utvrđivali listu zemalja čiji državi mogu da uđu u Crnu Goru. To je metodologija koja je jasna i bili smo svjesni te mogućnosti“, navodi Begić.

Evropska unija uklonila je Crnu Goru sa liste sigurnih država u koje su dozvoljena putovanja zbog loše epidemiološke situacije.

Poručio je i da bi sva putovanja u inostranstvo trebalo odgoditi do daljnjeg.

„Testiranja na lični zahtjev će biti stavljena po strani. Molim putnike u međunarodnom saobraćaju za razumijevanje, ali naš primarni zadatak je spriječiti širenje epidemije“, kaže Begić.

XS
SM
MD
LG