Dostupni linkovi

Nastavak dijaloga Beograda i Prištine


Josep Borrell i Miroslav Lajčak uoči video-konferencije kojom je obnovljen dijalog Srbije i Kosova, 12. juli
Josep Borrell i Miroslav Lajčak uoči video-konferencije kojom je obnovljen dijalog Srbije i Kosova, 12. juli

Nakon virtualnog sastanka 12. jula, tokom kojeg je obnovljen proces dijaloga Beograda i Prištine, drugi sastanak na visokoj razini biće održan danas (16. jul) u Briselu.

Domaćin sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i pemijerom Kosova Avdullahom Hotijem biće visoki predstavnik Evropske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josep Borell sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom.

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Srbije i Kosova Miroslav Lajčak izrazio je na kraju video-konferencije 12. jula zadovoljstvo što je "nakon 20 meseci ponovo uspostavljen dijalog" između Srbije i Kosova o normalizaciji odnosa.

On je pozdravio konstruktivan angažman strana, u toku sastanka 12. jula kojim je nakon skoro dve godine formalno obnovljen Briselski dijalog.

"Rezultat današnjeg sastanka jeste dogovor glavnih elemenata u procesu, i dogovorili smo dnevni red sledećeg sastanka koji će se održati u Briselu uz fizičko prisustvo strana", izjavio je Lajčak na kraju video-konferencije.

XS
SM
MD
LG