Dostupni linkovi

Istraga o slučaju devojčice koja prima infuziju ispred bolnice u Novom Pazaru


Opšta bolnica u Novom Pazaru

Novopazarsku javnost uznemirila je fotografija devojčice koja se širila društvenim mrežama na kojoj ona na stolici iza zgrade dečijeg dispanzera u tom gradu prima infuziju.

Koordinator Opšte bolnice Mirsad Đerlek rekao je na konferenciji za novinare 5. jula da će taj slučaj biti ispitan i da će dobiti adekvatan epilog.

Ministar Zlatibor Lončar rekao je beogradskim medijima da slučaj ove devojčice "nema veze sa koronom" i apelovao da se "ne zloupotrebljavaju informacije".

"Molim sve medije i građane da znaju istinu, devojčica nema veze sa koronom, boluje od astme, primila je terapiju dok ne dodje do Kraljeva. Procenjeno je da je zbog nje najsigurnije da ne ulazi u bonicu kako bi se smanjio rizik da se zarazi koronom", rekao je Lončar.

Fotografija je izazvala izazvala buru negativnih komentara građana, koji budnim okom prate poslednjih dana sva dešavanja u i oko bolnice, te putem društvenih mreža obaveštavaju javnost.

Đerlek je takođe rekao i da je policiji podneo krivičnu prijavu protiv zaposlenog u bolnici u Novom Pazaru, zbog sumnje da je porodicama preminulih nudio i prodavao kovčege.

"Posle saznanja o tome, sinoć sam policiju o tome obavestio i biće sprovedena istraga na odeljenju patologije. Ukoliko se ispostavi da su navodi tačni, osim otkaza taj će biti i krivično gonjen", izjavio je Đerlek.

On je ranije rekao da će preispitati svu dokumentaciju u vezi sa oko 80 lekara i medicinskih sestara, koji su na bolovanju, te da će svi oni koji nemaju validnu dokumentaciju dobiti otkaze.

Krizni štab Novog Pazara oslobodio je porodice čiji su članovi preminuli od posledica izazvanih korona virusom plaćanja pogrebnih troškova, a svim organima, ustanovama i ostalim pravnim licima naložio da, za vreme trajanja vanredne situacije, zastave spuste na pola koplja, odnosno, jarbola.

XS
SM
MD
LG