Dostupni linkovi

Srbija: Proglašena vanredna situacija u Kraljevu


Kraljevo, 11. april 2020.
Kraljevo, 11. april 2020.

Vanredna situacija proglašena je i u Kraljevu, usled pogoršanja epidemiološke situacije izazvane širenjem korona virusa.

Odluku je doneo gradonačelnik Predrag Terzić na osnovu preporuke Gradskog štaba za vanredne situacije na teritoriji grada, oko 170 kilometara istočno od Beograda.

Odluka stupa na snagu od nedelje, 5. jula u 7 sati, kada će početi da se primenjuju i posebne mere zaštite stanovništva, navodi se na sajtu grada Kraljevo.

Kako se navodi u odluci, zabranjena su okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica, ako nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra.

U javnim parkovima i igralištima, kao i tokom vežbanja na otvorenom prostoru dozvoljeno je okupljanje do pet lica, uz odgovarajuće mere zaštite, a u svim zatvorenim prostorima obavezno je nošenje zaštitnih maski i poštovanje fizičke distance od dva metra.

Na snazi je zabrana organizovanja svečanosti, kao i organizovanja sportskih i drugih zabavnih manifestacija.

Zbog povećanog broja zaraženih korona virusom u Srbiji, vanredna situacija do sada je proglašena u Novom Pazaru, Tutinu, Kragujevcu, Vranju, Ivanjici, Beogradu, Šapcu, Čačku i Arilju.

XS
SM
MD
LG