Dostupni linkovi

Uhapšeno još sedam osoba u slučaju ’Jovanjica’


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije uhapsili su sedam osoba, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, u nastavku istrage privrednog društva „Jovanjica“, saopštilo je u sredu Tužilaštvo.

Kako se navodi u saopštenju, jedna osoba je u pritvoru, a za još jednom se traga i ona je u bekstvu.

“Lišeno je pet pripadnika državnih organa A.T. i B. R. , R. B., M. K. i Z. B. kao i lica M. T. i S. M.. Navedena lica privedena su zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojne droge, zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje isprava”, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Kako se navodi, članovi ove organizovane kriminalne grupe su u periodu od početka 2019. do 14. novembra 2019. godine vršila navedena krivičina dela po nalogu organizatora P.K. koji se već nalazi u pritvoru.

Uhapšenima je određeno policijsko zadržavanje i ona će uz krivičnu prijavu biti sprovedena Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Podsetimo, Specijalni sud u Beogradu je 10. juna potvrdio optužnicu protiv Predraga Koluvije, većinskog vlasnika poljoprivrednog dobra „Jovanjica“, kao i protiv još devet osoba, zbog sumnje da su na tom imanju uzgajali marihuanu.

Iz tog suda je saopšteno da je optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal vanpretresno veće potvrdilo jer smatra da dokazi i podaci prikupljeni u dosadašnjem toku postupka pružaju osnov za opravdanu sumnju da su okrivljeni izvršili radnje opisane u optužnici.

Koluvija i ostali optuženi u pritvoru su od hapšenja, 14 novembra 2019. godine.

Nakon hapšenja je saopšteno da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) po nalogu tužilaštva ušli na poljoprivredno dobro „Jovanjica“ u blizini Stare Pazove i tamo pronašli ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima.

Zaplenjeno je 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.651 stabljika te opojne droge u sirovom stanju. Težine gotovo četiri tone.

XS
SM
MD
LG