Dostupni linkovi

Potvrđena optužnica u slučaju 'Jovanjica'


Viši sud u Beogradu

Specijalni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv Predraga Koluvije, većinskog vlasnika poljoprivrednog dobra „Jovanjica“, kao i protiv još devet osoba, zbog sumnje da su na tom imanju uzgajali marihuanu.

Iz tog suda je saopšteno da je optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal vanpretresno veće potvrdilo jer smatra da dokazi i podaci prikupljeni u dosadašnjem toku postupka pružaju osnov za opravdanu sumnju da su okrivljeni izvršili radnje opisane u optužnici.

Kako je navedeno, protiv rešenja Suda okrivljeni i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rešenja.

Jedna osoba sa optužnice se i dalje nalazi u bekstvu, a pritvor je produžen svima.

Koluvija i ostali optuženi u pritvoru su od hapšenja, 14 novembra 2019. godine.

Kako je Sud saopštio, optužnicom se okrivljeni terete za dva krivična dela: udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, ali detalji još nisu navedeni.

Nakon hapšenja je saopšteno da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) po nalogu tužilaštva ušli na poljoprivredno dobro „Jovanjica“ u blizini Stare Pazove i tamo pronašli ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima.

Zaplenjeno je 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.651 stabljika te opojne droge u sirovom stanju. Težine gotovo četiri tone.

XS
SM
MD
LG