Dostupni linkovi

Mostarski privrednici traže otvaranje granica sa zemljama EU


Mostar u vrijeme pandemije
Mostar u vrijeme pandemije

U Mostaru su se u srijedu 1. jula okupili zanatlije i privrednici čime su izrazili nezadovoljstvo povodom odluke Bosne i Hercegovine (BiH) da ne otvori granice za građane Europske unije (EU).

Okupljenih pedesetak privrednika poručilo je predstavnicima vlasti da se granice hitno otvore, jer će u protivnom snositi posljedice.

Također su najavili kako će u četvrtak 2. jula na Starom mostu održati protestno okupljanje u 10 sati i najaviti zaključavanje svih objekata i odjave radnika ako se granice ne otvore.

Poručuju kako traže pomoć i od Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) i Federacije BiH (FBiH) i kroz subvencioniranje za proteklo razdoblje, jer ni nakon prestanka stanja nesreća oni ne ostvaruju prihode.

Mostar: Hoće li korona zamandaliti vrata?
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:49 0:00


Bosna i Hercegovina (BiH) je 1. juna zvanično otvorila granice za građane Srbije, Crne Gore i Hrvatske bez dodatnih ograničenja i uz pridržavanje epidemioloških mjera koje izdaju epidemiološki zavodi.

Državljani drugih zemalja u BiH mogu ulaziti zbog poslovnih obaveza pod uslovom da posjeduju poziv pravnog lica, umjesto ranije propisanog pozivnog pisma, te da imaju potvrdu o negativnom testu na korona virus ne starijem od 48 sati – preciziralo je Vijeće ministara BiH na sjednici 28. maja.

XS
SM
MD
LG