Dostupni linkovi

U Kragujevcu od srede zabranjeni javni skupovi


Kragujevac
Kragujevac

U Kragujevcu stupaju na snagu rigorozne mere za suzbijanje epidemije korona virusa kojima je, između ostalog, predviđena zabrana okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet osoba, zabrana organizovanja svečanosti, sportskih i drugih zabavnih manifestacija.

Nakon što je protekle subote gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić proglasio vanredne mere zbog elementarne nepogode prouzrokovane širenjem epidemije, Republički Krizni štab dao je saglasnost na njihovu primenu i one automatski stupaju na snagu.

Prema toj odluci od srede, 1. jula, na celoj teritoriji grada Kragujevca biće zabranjena okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet osoba, ukoliko nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite.

Ograničen je rad ugostiteljskih objekata od 7 do 20 časova i naloženo da se njihov rad prilagodi tako da za jednim stolom ne mogu sedeti više od dve osobe uz obavezni razmak od dva metra između stolova.

Propisano je da se u obrazovnim ustanovama odlože sva okupljanja, a da se prijemni i drugi ispiti organizuju uz primenu svih mera lične zaštite (fizička distanca od dva metra, obavezno nošenje maske ili vizira i rukavica).

U svim zatvorenim prostorima obavezno je nošenje zaštitnih maski i poštovanje fizičke distance od dva metra, a u javnom prevozu obavezno je nošenje zaštitnih maski, uz redovno provetravanje i dezinfekciju vozila.

BLOG UŽIVO O KORONA VIRUSU

Zabranjen je rad otvorenih i zatvorenih bazena, spa i velnes centara. Takođe je naloženo sprovođenje mera zaštite u kozmetičkim, frizerskim salonima, salonima lepote, fitnes centrima i teretanama (obavezne maske i rukavice).

Naložena je puna primena svih preventivnih mera u vrtićima i predškolskim ustanovama.

U javnim parkovima i na igralištima, kao i tokom vežbanja na otvorenom prostoru dozvoljeno je okupljanje do pet osoba.

Propisano je sprovođenje mera zaštite u verskim objektima i prilikom vršenja verskih obreda.

Određena je česta dezinfekcija svih javnih objekata, kao i obavezna dezinfekcija minimum jednom dnevno zajedničkih prostorija u stambenim zgradama i što češće pranje ulica i javnih površina uz upotrebu dezinfekcionih sredstava.

Prema informacijama iz gradske uprave primena ovih mera nije vremenski ograničena.

XS
SM
MD
LG