Dostupni linkovi

Rekordan broj zaraženih u Kaliforniji i Teksasu


Kalifornija i Teksas su zabilježili rekordan rast novih infekcija virusom korona tokom prethodnog dana, pokazuju zvanični podaci, a Los Anđeles je izvijestio o "alarmantnom" rastu zaraze u drugom po veličini gradu u SAD, u kojem ima ukupno preko 100.000 slučajeva, javlja Rojters.

Los Anđeles je postao novi epicentar epidemije dok broj zaraženih i hospitalizovanih raste uprkos naređenjima guvernera Kalifornije Gevina Njusoma o zatvaranju barova i da građani nose maske u gotovo svim javnim prostorima.

BLOG UŽIVO O KORONA VIRUSU

Okružni direktor za javno zdravlje Barbara Ferer izjavila je da je neophodno da se odmah preduzme akcija za usporavanje širenja korona virusa, jer se može desiti da zdravstveni sistem postane preopterećen i da broj oboljelih i preminulih dodatno skoči.

Gradonačelnik Los Anđelesa Erik Garseti saopštio je da će uslijediti velika pauza do ponovnog otvaranja bioskopa i ostalih zabavnih sadržaja na najvećem bioskopskom tržištu u SAD.

Lokalna uprava objavila je da će plaže ostati zatvorene tokom vikenda za Dan nezavisnosti i da će vatromet biti zabranjen.

U Kaliforniji je u ponedeljak zabilježeno novih 7.418 slučajeva zaraze na ukupno blizu 223.000. Okrug Los Anđelesa, sa populacijom od deset miliona ljudi, zabilježio je ukupno 100.000 slučajeva.

Kalifornija, Florida, Teksas i Arizona suočavaju se sa novim talasom infekcija nakon ublažavanja višesedmičnih mjera blokade javnog i privrednog života.

Broj zaraženih u Teksasu povećan je za 6.545, na blizu 160.000, što je, takođe, rekordan dnevni broj.

Na nivou čitavih SAD, tokom ponedeljka registrovano je preko 40.000 novih slučajeva zaraze četvrti put u prethodnih pet dana.

Guverner Arizone Dag Đusi naredio je zatvaranje barova, noćnih klubova, teretana, bioskopa i vodenih parkova na najmanje 30 dana.

Barovi su od petka, 26. juna, ponovo zatvoreni u Teksasu i Floridi, a u Nju Džerziju je objavljeno da zatvoreni dijelovi restorana neće biti otvoreni za dva dana, kao što je bilo planirano.

Guverner Kanzasa Lora Keli naredila je nošenje maski na javnim mjestima i napomenula da je to neophodno da bi se izbjeglo novo zatvaranje.

XS
SM
MD
LG