Dostupni linkovi

Aleksandar Vulin i Marko Đurić pozitivni na korona virus


Aleksandar Vulin

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin pozitivan je na korona virus i nalazi se u samoizolaciji, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Kako se navodi, Vulin se testirao nakon što je je jedan od državnih sekretara u Ministarstvu hospitalizovan zbog pozitivnog testa na COVID-19.

Saopšteno je da Vulin nastavlja sa redovnim obavljanjem dužnosti ministra odbrane pridržavajući se svih propisanih mera tokom samoizolacije.

"Ministar odbrane Aleksandar Vulin ponovo apeluje na građane da se pridržavaju mera koje su Republički krizni štab i Vlada Srbije doneli u cilju sprečavanja širenja, suzbijanja i gašenja virusne infekcije COVID-19", saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

"Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić testiran je pozitivno na virus korona", saopštila je Kancelarija Vlade Republike Srbije za Kosovo.

Kako se navodi u saopštenju dostavljenom medijima 27. juna, Đurić je u subotu hospitalizovan sa blagim simptomima i prima propisane medicinske tretmane.

Vanredna situacija u Kragujevcu

Grad Kragujevac uveo je vanrednu situaciju zbog povećanog broja zaraženih korona virusom.

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić saopštio je da je ta mera proglašena na predlog Kriznog štaba nakon sagledavanja epidemiološke situacije.

“Nadležnom ministarstvu predložićemo mere koje bi trebalo da budu realizovane u cilju sprečavanja širenja korona virusa. U toku dana biće poznato koje će tačno mere biti preduzete”, rekao je Nikolić.

U poslednjem izveštaju Instituta za javno zdravlje u Kragujevcu, gradu u centralnoj Srbiji koji se nalazi 130 kilometara od Beograda, potvrđeno je još 50 slučajeva zaraze korona virusom, dok je u celom Šumadijskom okrugu registrovano 60 slučajeva.

Kako je saopštio Institut za javno zdravlje u Kragujevcu, od početka epidemije u Šumadijskom okrugu ukupno je uzorkovano 8.770 osoba, a zaražena su 262 pacijenta. Od tog broja, 197 pacijenata je iz Kragujevca, 23 iz Aranđelovca, 14 iz Rače, po devet iz Topole i Knića, osam iz Batočine i dva iz Lapova. U kućnoj izolaciji u Šumadijskom okrugu trenutno je 350 osoba, od kojih je 271 u Kragujevcu.

XS
SM
MD
LG