Dostupni linkovi

Beograd: Čekamo da jave šta je sa sastankom u Beloj kući


Izaslanik američkog predsjednika Ričard Grenel (u sredini). Iza njega su predsednik Kosova Hašim Tači i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Tokom potpisivanja infrastrukturnih sporazuma na Minhenskoj konferenciji, 14. februara 2020.

U ovom trenutku još se ne zna da li je otkazan sastanak predstavnika Srbije i Kosova planiran za 27. jun u Vašingtonu, rečeno je za Radio Slobodna Evropa (RSE) iz izvora bliskih Vladi u Beogradu.

Kako je navedeno za RSE, zvanični Beograd čeka da se oglasi američka administracija, koja je organizator previđenog susreta kosovskih i srpskih zvaničnika.

„Niko nam nije javio da je sastanak otkazan ili odložen. Logično je da je na domaćinu da kaže da li će susreta biti ili ne. A pošto je albanska strana otkazala dolazak, na njima je da objasne zbog čega se to dogodilo “, objašnjeno je za RSE u vlasti u Beogradu.

Iz tih razloga, ističe se, vlast u Srbiji do daljeg neće komentarisati objavljivanje optužnice za ratne zločine protiv kosovskog predsednika Hašima Tačija, koji je trebalo da bude na razgovorima u Beloj kući, i posledice po dijalog Kosova i Srbije.

XS
SM
MD
LG