Dostupni linkovi

Haradinaj: Verujem u nevinost Tačija i Veseljija


Ramuš Haradinaj, Hašim Tači i Kadri Veselji. Priština, 20. decembar 2017.
Ramuš Haradinaj, Hašim Tači i Kadri Veselji. Priština, 20. decembar 2017.

Bivši premijer Kosova i lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš (Ramush) Haradinaj napisao je na svom Fejsbuk profilu da veruje u nevinost predsednika Kosova Hašima Tačija (Hashim Thaci), predsednika Demokratske partije Kosova Kadrija Veseljija (Veseli) i ostalih.

"Albanski narod Kosova sa pravom se borio za slobodu nakon žestokog ugnjetavanja različitih srpskih režima koje je trajalo skoro jedan vek, a vrhunac je bio Miloševićev režim. Oslobodilačka vojska Kosova vodila je čisti rat, čiji je rezultat bila sloboda i uspostavljanje Republike Kosovo", napisao je Haradinaj, koji je i sam avgusta prošle godine ispitan od strane Specijalizovanog tužilaštva u Hagu.

Specijalizovano tužilaštvo u Hagu je 24. aprila Specijalizovanom većima Kosova podnelo na ispitivanje optužnicu protiv Hašima Tačija (Hashim Thaci), Kadrija Veseljija (Veseli), kao i drugih lica čija imena tužilaštvo nije želelo da objavi.

Uz navode da je reč o optužnici od deset tačaka precizira se da se terete „za niz zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina, uključujući ubistvo, prisilno nestajanje lica, progon i mučenje“.

U optužnici se navodi da Hačim Tači, Kadri Veselji i drugi osumnjičeni iz optužnice snose krivičnu odgovornost za skoro 100 ubistava.

XS
SM
MD
LG