Dostupni linkovi

Šest povrijeđenih u sukobu navijača u Vukovaru


Hrvatska policija, fotoarhiv
Hrvatska policija, fotoarhiv

U sukobu između pripadnika navijačke skupine zagrebačkog Dinama, Bad Blue Boys, i pripadnika navijačke skupine beogradskog Partizana, Grobari, koji je 18. lipnja oko 19 sati izbio u Vukovaru, ozlijeđeno je šest sudionika tučnjave.

Pomoć im je pružena u vukovarskoj Nacionalnoj memorijalnoj bolnici, izvijestila je Policijska uprava vukovarsko-srijemska.

Kako se navodi u priopćenju, "sukobilo se 20-ak pripadnika suprotstavljenih navijačkih skupina, a policija je vrlo brzo i energično reagirala te je u kratkom vremenu pod nadzor stavila i privela u službene prostorije 16 osoba, nad kojima će se provesti kriminalističko istraživanje. Poznajemo identitet još nekolicine navijača koji su pobjegli sa mjesta događaja te je u tijeku njihovo pronalaženje i privođenje".

Sukob se dogodio na vukovarskom Vijencu kneza Branimira.

Posljednjih tjedana bilo je više navijačkih sukoba u Vukovaru, ali hrvatska policija kaže da su brzim i efikasnim reagiranjem spriječili moguću eskalaciju.

"U posljednjem razdoblju preventivno smo s većim brojem pripadnika policije opservirali Vukovar i Borovo, upravo pretpostavljajući da bi moglo doći do sukobljavanja motiviranih navijački suprotnim opredjeljenjima", kažu u policiji Vukovarsko-srijemske županije.

Mediji prenose svjedočenja očevidaca da su se u tučnjavi na obje strane koristile palice, bokseri, teleskopi i bengalke te da je sudionika tučnjave bilo i do 40.

Pročitajte:

XS
SM
MD
LG