Dostupni linkovi

Zatvoren vrtić u Tuzli zbog sumnje da je dijete zaraženo korona virusom


Ilustracija

U naselju Stupine kod Tuzle zatvoren je vrtić jer se sumnja da je jedno dijete zaraženo korona virusom, potvrdio je za Radio Slobodna Evropa (RSE) Zoran Jovanović, komandant Kantonalne uprave civilne zaštite Tuzla.

Riječ je vrtiću koji pripada Javnoj ustanovi dječije obdanište "Naše dijete" Tuzla koju pohađa oko stotinjak djece. Jedna grupa djece u kojoj je boravilo dijete za koje se sumnja da je zaraženo izolovana je.

Sa Kliničkog centra u Tuzli u idućih desetak sati očekuju se rezultati testova djece iz ove grupe i njihovih odgojitelja.

"Prema našim saznanjima, dijete je sa porodicom imalo kontakte sa zaraženim osobama iz klastera Živinice gdje svaki dan raste broj zaraženih", kazao je Jovanović.

On dodaje kako je zatvaranje vrtića dobra mjera jer se na taj način suzbija širenje virusa na druge.

Po njegovim riječima Federacije BiH je prebrzo ublažila mjere i sve se to sada vraća u negativnom obilmu.

"Sada u Tuzlanskom kantonu imamo daleko veći broj zaraženih nego u najvećem jeku pandemije. Apeliram na građane da nose maske i da poštuju fizičku distancu", naglasio je Jovanović.

BLOG UŽIVO O KORONA VIRUSU

Tokom jučerašnjeg dana (utorak 9. juni) u Bosni i Hercegovini registrirana su 23 nova slučaja pozitivnih na korona virus. Jedna osoba je preminula u Tešnju, što je četrdeseti smrtni slučaj u Federaciji BiH.

Prema podacima Ministarstva civilnih poslova BiH u Bosni i Hercegovini je zabilježeno ukupno 2.728 potvrđenih slučajeva zaraze korona virusom, a od posljedica COVID-19 je preminula ukupno 161 osoba.

XS
SM
MD
LG