Dostupni linkovi

Produžen pritvor Koluviji i osumnjičenima za slučaj 'Jovanjica'


Viši sud u Beogradu
Viši sud u Beogradu

Viši sud u Beogradu produžio je pritvor do 30 dana vlasniku farme "Jovanjica" Predragu Koluviji, osumnjičenim za uzgajanje marihuane na tom poljoprivrednom dobru, navedeno je na sajtu suda.

Krivično vanpretresno veće Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda donelo je rešenje o produženju pritvora zbog "postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju na to da će u kratkom vremenskom roku ponoviti krivično delo".

Pritvor je iz istog razloga produžen do 30 dana i Zdravku Miloševiću, Vladanu Živojinoviću, Petru Živanoviću, Petru Hricaju, Stevanu Holiću, Branislavu Miljeviću, Vuletu Bojoviću i Bobanu Jovanoviću. Oni su osumnjičeni za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet droga u saizvršilaštvu.

Predrag Koluvija, većinski vlasnik kompanije "Jovanjica" uhapšen je 14. novembra 2019. godine zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet droge.

Policija je tada pronašla ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima, zaplenila skoro 650 kilograma osušene marihuane i više od 65.000 stabljika u sirovom stanju.

Pojedini predstavnici opozicije, među kojima poslanik Narodne stranke, članice Saveza za Srbiju, Miroslav Aleksić iznosili su tvrdnje o povezanosti vrha vlasti sa 'aferom Jovanjica', navodeći da je uhapšeni vlasnik tog imanja Predrag Koluvija pozvao brata predsednika Srbije Andreja nakon što je bio lišen slobode. Aleksandar Vučić i Ministarstvo unustrašnjih poslova su demantovali ove navode.

XS
SM
MD
LG