Dostupni linkovi

Tri nova smrtna slučaja u Republici Srpskoj, u Federaciji BiH jedan


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

U posljednja 24 časa Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske (RS) prijavljena su tri smrtna slučaja, kod kojih je potvrđeno prisustvo korona virusa.

Preminula su tri muškarca, starije životne dobi iz Banjaluke, Kozarske Dubice i Kneževa koji su, kako se navodi u saopštenju Ministarstva zdravlja RS, imali više hroničnih udruženih oboljenja.

Na području Federacije Bosne i Hercegovine, također je u utorak, 26.maja zabilježen jedan smrtni slučaj. Žena iz Živinica, kojoj je bio potvrđen koronavirus, preminula je danas u izolatoriju Klinike za zarazne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli. Smrt je kako su saopštili iz Kliničkog centra nastupila zbog komplikacija osnovne bolesti.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i Službi za mikrobiologiju Bolnice Sveti Luka u Bijeljini izvršeno je testiranje 213 laboratorijskih uzorka, a novi korona virus potvrđen je kod sedam osoba u Republici Srpskoj.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.371 slučaj korona virusa, a preminulo je 107 osoba kod kojih je potvrđen test na korona virus.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2.769 osoba, a nadzor je završen kod 32.179 osoba.

U Federaciji BiH u protekla 24 sata registrovana su tri nova slučaja korona virusa u FBiH.

Prema podacima Ministarstva civilnih poslova BiH 25. maja u Bosni i Hercegovini bilo je 2406 potvrđenih slučajeva , smrtnih slučajeva 146, testiranih 59934 i izliječenih 1698 osoba.

XS
SM
MD
LG