Dostupni linkovi

Dvije osobe preminule u Republici Srpskoj od COVID-19


Dvije osobe, kod kojih je bilo potvrđeno prisustvo korona virusa, preminule su u posljednja 24 sata u Republici Srpskoj (RS), saopšteno je u ponedjeljak (25. maja) iz Ministarstva zdravlja RS.

"Univerzitetski klinički centar Republike Srpske prijavio je da je preminuo sedamdesetjednogodišnji muškarac i Bolnica Prijedor je prijavila da je preminuo pedesetsedmogodišnji muškarac. Preminuli su imali više hroničnih udruženih oboljenja", navodi se u saopštenju.

BLOG UŽIVO O KORONA VIRUSU

U saopštenju se dodaje da je u Republici Srpskoj potvrđeno još pet slučajeva zaraze korona virusom, a nakon što su u posljednja 24 sata testirana 194 laboratorijska uzorka.

"Riječ je o jednoj muškoj osobi koja je srednje životne dobi i četiri ženske osobe, od kojih su tri srednje i jedna starije životne dobi. Prema mjestu prebivališta, po jedna osoba je iz Banjaluke, Teslića, Ribnika, Kotor Varoši i Prnjavora. Dvije osobe su imale kontakt sa prethodno potvrđenim slučajevima, dok ostale nisu mogle da navedu jasnu epidemiološku vezu. Dvije osoba su hospitalizovane, dok će ostale biti u izolaciji u skladu sa definisanim procedurama", piše u saopštenju.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.364 slučaja virusa korona, a ukupno su preminule 104 osobe.

U Bosni i Hercegovini, prema zvaničnim podacima, od posljedica zarazom korona virusom umrlo je 146 osoba. Kod 2406 je utvrđeno prisustvo korona virusa, a 1680 osoba se oporavilo.

XS
SM
MD
LG