Dostupni linkovi

U RS dozvoljen rad bazenima, wellness i spa centrima


Banjaluka
Banjaluka

Od 25. maja u Republici Srpskoj (RS) zabranjuju se sva javna okupljanja u grupama većim od 50 lica na javnom mjestu, u cilju prevencije širenja virusa korona virusa, saopšteno je u ponedjeljak nakon sjednice Štaba za vanredne situacije RS.

U saopštenju Štaba za vanredne situacije RS, nakon sjednice održane putem video linka, se dodaje kako je od 25. maja dozvoljen rad bazenima, wellness i spa centrima posebno i u sklopu ugostiteljskih objekata za smještaj.

Domovima zdravlja u tom bosanskohercegovačkom entitetu, posebnim posebnim Zaključkom naloženo je da sa 50 posto kapaciteta organizuju pružanje specijalističkih zdravstvenih usluga od 1. juna, uz organizovanje strogog režima naručivanja pacijenata, obavezno korištenje maski za pacijente, te mjere fizičke distance i lične i respiratorne higijene.

Odlučeno je i da se do 8. juna zabranjuju takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista.

“Republički štab za vanredne situacije dao je instrukciju Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske da izradi uputstvo za organizovanje rada bioskopa, pozorišta i čitaonica u Republici Srpskoj”, dodaje se u saopštenju.

Saopšteno je i kako se produžava primjena zaključaka o organizovanju vaspitno-obrazovnog rada na daljinu i obavezama Univerzitetsko kliničkog centra Republike Srpske i javnih zdravstvenih ustanova u obaveznom provođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti COVID-19.

XS
SM
MD
LG