Dostupni linkovi

U Hrvatskoj epidemiološka situacija povoljna


Čovek vježba na plaži
Čovek vježba na plaži

Unazad 24 sata u Hrvatskoj je 6 novooboljelih, tako da je ukupni broj zaraženih koronavirusom 2.243, izvijestila je na redovitoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera Civilne zaštite načelnica stožera Civilne zaštite Ministarstva zdravstva Maja Grba Bujević.

BLOG o korona virusu

Dva su bolesnika preminula, a obojica su bili teški kronični bolesnici. U Hrvatskoj je do sada ukupno preminulo 99 osoba.

Ozdravljenih je 2.011, a bolesnih 133, dok je u samoizolaciji 471 osoba.

Na bolničkom liječenju su 102 osobe, 15 manje nego juče.

Testirano je 59.912 osoba, od toga njih 1.820 unazad 24 sata.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak ocijenio je da je u Hrvatskoj "izuzetno povoljna epidemiološka situacija", s obzirom na broj oboljelih, broj izliječenih i broj onih koji su u samoizolaciji, kao i na činjenicu da je većina novooboljelih zaražena izvan Hrvatske.

Nova aplikacija za ulazak u Hrvatsku

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izvijestio je je da je Hrvatska policija uvela novu aplikaciju koja će olakšati ulazak u Republiku Hrvatsku.

Preko aplikacije se može pristupiti online obrazac za informiranje o mogućnostima ulaska u Hrvatsku.

Aplikacija postoji i na engleskom i njemačkom jeziku.

Podsjetimo, Hrvatska je počela da otvara granice i dozvoljava ulazak stranaca, ali do sredine sledećeg mjeseca, na snazi su preporuke Evropske komisije, o zatvaranju granica Unije za državljane trećih zemalja.

Turizam u Hrvatskoj čini gotovo petinu BDP-a, a vlada se nada da će ove godine, uprkos pandemiji, uspjeti postići 30 posto prošlogodišnjeg turističkog prometa, koji je iznosio preko 10 milijardi eura.

XS
SM
MD
LG