Dostupni linkovi

Hrvatski šef diplomacije izrazio potporu kardinalu Puljiću


Vinko Puljić
Vinko Puljić

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman telefonski je razgovarao s vrhbosanskim nadbiskupom, kardinalom Vinkom Puljićem te mu iskazao potporu za služenje svete mise u sarajevskoj katedrali kao dio programa obilježavanja 75. obljetnice Bleiburške tragedije i Križnog puta hrvatskog naroda, koja je planirana u subotu 16. svibnja, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Prema istom izvoru, unatoč pandemiji korona virusa, kardinal Puljić i ministar Grlić Radman izrazili su zadovoljstvo što će se i ove godine nastaviti održavati kultura sjećanja obilježavanjima na Bleiburgu, u Sarajevu te Zagrebu, gdje će na groblju Mirogoj državni vrh položiti vijenac i zapaliti svijeću uz molitvu.

Sugovornici su istaknuli važnost dostojanstvenog odavanja pijeteta pokojnima te čuvanja spomena na nevine i mučene žrtve ubijene bez suđenja.

Ministar Grlić Radman izrazio je žaljenje zbog pojedinih napada na kardinala Puljića, posebno zbog činjenice da je kardinal Puljić cijeli rat proveo u Sarajevu i pomagao brojne stanovnike.

Ministar je pritom još jednom zahvalio kardinalu Puljiću na služenju Katoličkoj crkvi i hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini 30 godina kao vrhbosanski nadbiskup, navodi se u priopćenju Ministarstva.

XS
SM
MD
LG