Dostupni linkovi

Kineski grad Đilin uveo restrikcije zbog novih slučajeva zaraze


Kina, Peking
Kina, Peking

Sjeveroistočni kineski grad Đilin (Jilin) uveo je restrikcije na putovanja radi obuzdavanja nove epidemije korona virusa, nakon što je registrovano šest novih slučajeva zaraze u prethodna 24 časa.

Đilin je postao izvor potencijalnog novog talasa zaraze, a susjedni grad Šulan (Shulan) bio je primoran da podigne procjenu rizika na "visok" sa "srednjeg" tokom vikenda, navodi Rojters.

"Da bi se presjeklo širenje epidemije, odlučili smo da primijenimo kontrolne mjere u urbanim oblastima Đilina", izjavila je na konferenciji za novinare zamjenica gradonačelnika Gaj Dongping.

Pet od šest novih slučajeva moglo je direktno da se poveže sa jednim potvrđenim slučajem u Šulanu, gdje je prethodno identifikovan jedan klaster (virusno žarište), objavila je lokalna zdravstvena komisija.

Đilin je drugi po veličini grad u istoimenoj provinciji koja se graniči sa Sjevernom Korejom i Rusijom. Grad će sada suspendovati odlazeće i tranzitne usluge za putnički željeznički saobraćaj.

Nacionalna zdravstvena komisija Kine prijavila je sedam novih slučajeva zaraze virusom korona za 12. maj, uključujući jedan uvezen iz Šangaja.

Potvrđeno je i osam novih asimptomatskih slučajeva, dok ih je dan ranije bilo 15.

XS
SM
MD
LG