Dostupni linkovi

Wuhan izrađuje plan za testiranje svih 11 milijuna stanovnika na COVID-19


Prizor iz Wuhana, 15. travnja
Prizor iz Wuhana, 15. travnja

Kineski grad Wuhan priprema planove za testiranje svog cjelokupnog stanovništva od 11 milijuna na COVID-19, navode državni mediji.

Čini se da je plan u ranoj fazi, jer je za sve okruge u Wuhanu rečeno da dostave detalje kako bi se testiranje moglo obaviti u roku od 10 dana.

Ova vijest dolazi nakon što je Wuhan, gdje se virus prvi put pojavio u prosincu 2019., tijekom vikenda zabilježio šest novih slučajeva.

Prije toga, od 3. travnja uopće nije bilo novih slučajeva.

Wuhan, koji je 11 tjedana bio potpuno zatvoren, ponovno se počeo otvarati 8. travnja.

Neko se vrijeme činilo da se život vraća u normalu kako su škole ponovno počele s radom, poduzeća i javni prijevoz profunkcionirao. No, pojava novoinficiranih, svi slučajevi iz istog naselja, sada prijeti povratku normalnom životu, navodi BBC.

Prema izvješću The Papera, citirajući široko rasprostranjeni interni dokument, rečeno je da će svaki kvart u gradu izraditi 10-dnevni plan testiranja do utorka u podne.

Svaki okrug odgovoran je za sastavljanje vlastitog plana na temelju veličine njihova stanovništva te ima li trenutno aktivnih epidemija u okrugu.

U dokumentu, čiji se plan ispitivanja odnosi na "desetodnevnu bitku", također se navodi da bi stariji ljudi i gusto naseljena zajednica trebali imati prednost prilikom testiranja.

XS
SM
MD
LG