Dostupni linkovi

Prevoz u Beogradu ponovo kao i pre vanrednog stanja


Autobuska stanica bez putnika i boje srpske zastave u pozadini. Zabeleženo u Beogradu 30. marta 2020
Autobuska stanica bez putnika i boje srpske zastave u pozadini. Zabeleženo u Beogradu 30. marta 2020

Javni prevoz u glavnom gradu Srbije biće od petka, 8. maja, organizovan na isti način i u istom obimu kao i do njegovog ukidanja.

To je navedeno u sapštenju Informativne službe Beograda, objavljenom na portalu te institucije Grad Beoinfo.

Kao jedna od mera preduzeta sa ciljem sprečava širenja korona virusa, Vlada Srbije ukinula je javni prevoz od 21. marta. Na osnovu te odluke obustavljen je svaki oblik prevoza i u Beogradu.

Kako se navodi su saopštenju gradske vlasti, odluka o ponovnom uspostavljanju saobraćaja doneta je posle zahteva predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, i nove odluke Republičkog kriznog štaba.

"Javni prevoz mogu da koriste svi građani, a ne samo zaposleni. Za korišćenje javnog prevoza mogu da se koriste sve postojeće karte kao i pre Odluke o ukidanju javnog prevoza u vanrednom stanju. Pošto javni prevoz mogu da koriste svi građani, ukidaju se redari koji su uvedeni na osnovu instrukcije Republičkog kriznog štaba radi kontrolisanja ko koristi javni prevoz", navodi se u saopštenju.

U njemu se apeluje na građane da poštuju preporuke epidemiologa, da koriste maske i rukavice, kao i da drže fiizičku distancu.

"To će biti lična odgovornost građana, a ne odgovornost prevoznika", dodaje se.

Kako je ranije najavljeno, gradski prevoz u Beogradu počinje da funkcioniše od 8. maja sa ustaljenim linijama, ali je prvobitno najavljeno da će u prvom periodu moći da ga koriste samo zaposleni građani.

Skupština Srbije izglasala je u sredu, 6. maja, ukidanje vanrednog stanja, koje je uvedeno 15. marta zbog pandemije korona virusa.

Prema poslednjim podacima, u Srbiji je registrovano ukupno 9.848 slučajeva COVID 19, dok je ukupan broj preminulih od početka epidemije 206.

XS
SM
MD
LG