Dostupni linkovi

Vlada Srbije: Obavezan razmak od dva metra


Beograd, 26. april
Beograd, 26. april

Vlada Srbije donela je 7. maja odluku da su svi građani i privrednici sve vreme trajanja opasnosti od širenja zarazne bolesti COVID-19 u obavezi da se pridržavaju zaštitnih mera.

Obustava izvođenja nastave u prostorijama visokoškolskih ustanova, srednjih i osnovnih škola, kao i obustava rada tih ustanova na snazi je sve dok traje opasnost od širenja zarazne bolesti COVID-19, saopšteno je u četvrtak iz Vlade i naglašeno da se određene obrazovno-vaspitne aktivnosti mogu organizovati u prostorijama ustanova uz primenu i poštovanje svih zaštitnih mera.

“Za vreme boravka u parkovima i na javnim površinama namenjenim za rekreaciju građani su dužni da održavaju međusobno rastojanje od dva metra”, saopštila je Vlada Srbije.

Pratite BLOG o pandemiji COVID-19


Vlada je usvojila i odluku o bespovratnoj finansijskoj pomoći iz budžeta Republike Srbije u neto iznosu od 30.000 dinara (254 evra) mesečno, za period od tri meseca, licima koja imaju status lica koje samostalno obavlja umetničku ili drugu delatnost u oblasti kulture utvrđenog od strane reprezentativnog udruženja u kulturi u skladu sa Zakonom o kulturi.

Poslodavci koji obavljaju delatnosti u oblasti trgovine na malo, usluga u oblasti ugostiteljstva, kao i preduzetnici u trgovinskim centrima, dužni su da primene sve preventivne mere u cilju suzbijanja zarazne bolesti COVID-19, saopšteno je, a to podrazumeva ograničen broj ljudi u istom prostoru, dezinfekciju objekata, upotrebu zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava.

Priređivači igara na sreću mogu obavljati svoju delatnost u objektima koji nisu veći od 400 metara kvadratnih uz primenu svih obavezujućih zaštitnih mera, jedna je od odluka.

XS
SM
MD
LG