Dostupni linkovi

Kolegijum: Na društvenim mrežama pojavila lažna naslovnica NIN-a


Ilustrativna fotografija

Kolegijum nedeljnika NIN upozorio je u utorak da se na društvenim mrežama pojavila lažna naslovna strana novog broja tog magazina s fotografijom jednog od lidera opozicije Dragana Đilasa uz naslov "Najbolji srpski glumac".

Na lažnoj naslovnici je i fotografija lidera Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Sergeja Trifunovića uz naslov "Trifunović: Plačko je Đilasova životna uloga, ja sam za njega amater".

Kolegijum NIN-a je ocenio da je pojava lažne naslovne strane "još jedan u nizu pokušaja diskreditovanja najstarijeg i najuticajnijeg nedeljnika u regionu, očigledno osmišljen u prljavoj naprednjačkoj propagandnoj mašineriji".

"Nije teško ni pretpostaviti da je u ovu podmuklu rabotu upregnuta armija stranačkih botova koji to šire preko društvenih mreža", ocenio je kolegijum nedeljnika NIN.

Podsetimo, predsednik opozicione stranke Sloboda i pravda, Dragan Đilas, rekao je u video poruci 3. maja da su nepoznati muškarci u blizini zgrade u kojoj živi njegova porodica puštali sa razglasa poruku "Đilase lopove".

Taj performans deo je kontraprotesta koji se već nekoliko dana odražavaju kao odgovor na proteste dela građana koji od 26. aprila svake večeri u 20:05 lupanjem u šerpe izražavaju nezadovoljstvo radom aktuelne vlasti.

Protest i kontraprotest sa balkona i krovova zgrada u Srbiji
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:17 0:00

Osobe koje su učestvovale u kontraprotestima su palile baklje na pojedinim zgradama u Beogradu, dok su sa razglasa puštane parole protiv Đilasa.

XS
SM
MD
LG