Dostupni linkovi

Šarović poziva na ukidanje vanrednog stanja u RS


Mirko Šarović, predsednik Srpske demokratske stranke
Mirko Šarović, predsednik Srpske demokratske stranke

Dok većina svijeta izlazi iz pandemije u Republici Srpskoj se bilježe rekordne brojke kada je u pitanju broj zaraženih. Očito je da su napravljeni neki ozbiljni propusti i mislim da treba hitno reagovati – istakao je u saopštenju Mirko Šarović, predsjednik SDS-a, bivši ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

"Očito kriv je sistem koji je zakazao sa svojom organizacijom, mjerama i obezbjeđenjem potrebnih sredstava. Tolike godine zanemarivanja zdravstvenog sektora, ne mogu se riješiti jednokratnom pomoći zdravstvenim radnicima. Krivicu ni pod kojim slučajem ne treba skrivljivati na medicinske radnike niti na građane", kazao je Šarović, saopšteno je iz SDS-a.

On je naglasio da je ovo trenutak kada treba izaći iz vanrednog stanja i položiti račune građanima.

"Ukidanjem vanrednog stanja neophodno je obezbijediti i rad Narodne skupštine RS, koja je u ovom periodu marginalizovana, a javna izgovorena riječ i kritička riječ mora doći do izražaja", rekao je Šarović.

Poslednjih desetak dana broj zaraženih i preminulih od korona virusa u RS naglo je porastao, dok u Federaciji BiH, prema zvaničnim podacima, nema zaraženih.

U posljednja 24 sata u RS na virus korona testirano je 447 uzoraka, novih zaraženih je 69, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić u redovnom dnevnom izvještaju Kriznog štaba.

Banjaluka je grad sa najvećim brojem pozitivnih na korona virus, ukupno 470, a na drugom mjestu je Maglaj sa 113 zaraženih.

Prema najnovijim podacima Ministarstva civilnih poslova u Bosni i Hercegovini je ukupno zaraženo 1926 osoba, 855 se oporavilo od Covid 19, a preminulo je 78 osoba.

XS
SM
MD
LG