Dostupni linkovi

Predsjedništvo BiH u utorak o pandemiji, Oružanim snagama i Samitu u Zagrebu


Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Šefik Džaferović na konferenciji za novinare
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Šefik Džaferović na konferenciji za novinare

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Šefik Džaferović zakazao je sjednicu članova kolektivnog šefa države za utorak, 28. aprila, potvrđeno je za Radio Slobodna Evropa iz Predsjedništva BiH.

Očekuje se da će Predsjedništvo BiH iskoristiti ovu sjednicu za pripremu učešća na samitu Evropska unija – Zapadni Balkan, a koji je planiran početkom maja u Zagrebu.

Predsjedavajući Predsjedništva Šefik Džaferović je početkom prošle sedmice razgovarao sa premijerom Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem o modalitetima organizovanja Samita uzimajući u obzir pandemiju. Džaferović je tada rekao i kako očekuje da BiH što prije dobije kandidatski status.

Na dnevnom redu sutrašnje sjednice (utorak, 28. april) trebalo bi da se nađe
informacija Vijeća ministara BiH o realizaciji zaključaka Predsjedništva BiH koji se odnose na borbu protiv pandemije korona virusa, te izvještaj Ministarstva odbrane o angažmanu Oružanih snaga BiH tokom krize izazvane pandemijom, potvrđeno je iz Predsjedništva BiH za RSE.

Sjednica, koja će biti održana u utorak u zgradi Predsjedništva BiH, zakazana je nakon prošlosedmičnih konsultacija članova kolektivnog šefa države.

Posljednja sjednica Predsjedništva BiH održana je 6. aprila 2020.

XS
SM
MD
LG