Dostupni linkovi

U Hrvatskoj 9 novih zaraženih, počelo ublažavanje mjera


Zagreb
Zagreb

U Hrvatskoj je unazad 24 sata zabilježeno 9 novozaraženih osoba korona virusom, tako da je ukupni broj oboljelih 2.039, izvijestio je na redovitoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera Civilne zaštite u Zagrebu ministar zdravstva Vili Beroš.

Testirano je 32.817 osoba, što je 1.195 više nego dan ranije. Postotak pozitivnih se i dalje smanjuje i sada iznosi 6,23 posto.

Unazad 24 sata preminule su četiri pacijentice, sve četiri sa teškim kroničnim stanjima, u dobi od 83, 86, 89 i 97 godina. U istom razdoblju izliječene su 63 osobe, tako da je ukupni broj izliječenih u Hrvatskoj 1.166.

Voditelj Nacionalnog stožera Civilne zaštite i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ocijenio je da se danas, 27. travnja, započeti prvi val ublažavanja mjera dobro provodi.

Inače, od ponedjeljka 27. travnja planirano je da se omogući rad svim trgovinama, osim onima u tržnim centrima, rad svim uslužnim djelatnostima osim onima koji imaju bliski kontakt s korisnicima. Počelo je uvođenje javne gradske i prigradske linije, kao i brzobrodske linije, tamo gdje ne postoji trajektna veza. Omogućen je rad knjižnica, muzeja, galerija i knjižara, individualni treninzi sportaša I i II kategorije, kao i ekipni treninzi seniora, te državni stručni ispiti.

XS
SM
MD
LG