Dostupni linkovi

Banjaluka nakon 27. aprila ukida posebne mjere


Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, arhivska fotografija
Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, arhivska fotografija

Štab za vanredne situacije Banjaluke na današnjoj sjednci odlučio je da posebne mjere koje su u gradu na snazi do 27. aprila neće biti produžene, rekao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

On je na konferenciji za novinare nakon sjednice Gradskog štaba poručio da će se nakon ovog datuma primjenjivati samo mjere koje donese Republički štab za vandredne siruacije.

"Neće biti produžavanja gradskih mjera nakon 27. aprila koje se odnose na ograničenja pojedinih djelatnosti. To su pojedine oblasti trgovine, zanatstva i usluga, dok u gradu na snazi ostaju mjere koje se odnose na obustavu javnog saobraćaja, okupljanja na pojedinim izletištima i teretanama na otvorenom. Na snazi ostaju i mjere koje se tiču gradskih karantina˝, istakao je Radojičić.

Radojičić je napomenuo i da od iduće sedmice kreće anketiranje koliki broj djece bi se trebao pojaviti u javnim i privatnim vrtićima, s obzirom da od iduće sedmice počinju da rade i određene djelatnosti u gradu.

Prema podacima zvaničnih institucija, od 24. aprila, u Bosni i Hercegovini je potvrđen 1.421 slučaj oboljelih od korona virusa.

U Republici Srpskoj (RS), do sada je potvrđeno 617 slučajeva, Federaciji BiH 782, te Brčko distriktu 18, podaci su Ministarstva civilnih poslova BiH.

Prema istim podacima, broj osoba koje su pod nadzorom u Bosni i Hercegovini je 8.462, broj smrtnih slučajeva 55, a izliječenih 538.

XS
SM
MD
LG