Dostupni linkovi

Rešić: Bez zasjedanja u lokalnim zajednicama u RS


Skupština Republike Srpske, arhivska fotografija
Skupština Republike Srpske, arhivska fotografija

Pojedine lokalne zajednice u Republici Srpskoj počele su da zakazuju sjednice lokalnih Skupština bez saglasnosti Republičkog štaba za vandredne situacije što je nedopustivo, rekla je nakon sjednice Republičkog štaba za vandredne situacije Lejla Rešić, ministrica uprave i lokalne samoprave Republike Srpske.

"I dalje je na snazi mjera da ni jedna skupština opštine, ili grada se ne može zakazati bez saglasnosti Republičkog štaba za vandredne situacije. To je prije svega kršenje Zaključaka o zabrani da se okuplja više od tri lica na bilo kojem javnom prostoru˝, rekla je Rešić.

Ona je istakla da razumiju da lokalne zajednice moraju ispoštovati zakonske rokove o održavanju sjednica lokalnih parlamenta, ali dodala da je na snazi vandredno stanje, te se primjenjuju i vandredne mjere.

Republički štab za vandredne situacije na današnjoj sjednici je odlučio i da se od ponedeljka 27. aprila otvore šalter sale za izdavanje potrebnih dokumenata građanima u administrativnim objektima lokalnih zajednica, uz primjenu svih mjera zaštite i fizičke distance.

XS
SM
MD
LG