Dostupni linkovi

Dačić: Izbori u najskorijem roku koji Ustav dozvoljava


Ivica Dačić
Ivica Dačić

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić koji je i lider Socijalističke partije Srbije (SPS), koalicionog partnera vladajuće Srpske napredne stranke (SNS), najavio je da će izbori u Srbiji biti održani "u najskorijem roku koji dopuštaju Ustav i zakoni".

"Ne mogu da pominjem konkretne datume jer o tome će se tek voditi razgovori", izjavio je Dačić za list Politika upitan da li će građani izaći na birališta krajem juna, kao što se u javnosti spekulisalo proteklih dana.

Dačić je dodao da je epidemija prekinula izborni proces na samom početku.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić raspisao je 4. marta redovne parlamentarne izbore za 26. april, ali je njihovo održavanje odloženo usled pandemije korona virusa.

"Kao što znate, izbori su već raspisani i počele su izborne radnje, ali zaustavila ih je opasnost od širenja infekcije. Dakle, naša ustavna obaveza je da odmah, čim se za to budu stekli uslovi, nastavimo izborni proces u rokovima koji su inače predviđeni Ustavom i zakonima", izjavio je Ivica Dačić.

On je rekao i da niko od učesnika izbora neće biti oštećen ili uskraćen i da će imati „sasvim dovoljno vremena da predstavi svoju politiku građanima“.

XS
SM
MD
LG