Dostupni linkovi

Boris Džonson razgovarao sa Trampom


Britanski premijer Boris Džonson koji se oporavlja od korona virusa posle boravka u bolnici, razgovarao je danas sa američkim predsednikom Donaldom Trampom označivši time da se vraća na svoje dužnosti, rekao je njegov portparol.

Džonson je sa Trampom razgovarao o pandemiji korona virusa ali i o budućem trgovinskom sporazumu sa SAD posle Bregzita.


"Lideri su se dogovorili o značaju koordinisanog međunarodnog odgovora na korona virus uključujući i preko G7 - grupe industrijski najrazvijenijih zemalja, kojom trenutno predsedavaju SAD“, naveo je u saopštenju portparol britanskog premijera.

Džonson je takođe sa američkim predsednikom razgovarao o odnosima Britanije i SAD posle izlaska Britanije iz EU krajem januara.

"Lideri su se obvavezali da će nastaviti da saradjuju da ojačaju bilateralne odnose, posebno potpisivanjem sporazuma o slobodnoj trgovini što je pre moguće", naveo je portparol.

55-godišnji Džonson izašao je iz bolnice gde se lečio od korona virusa 12. aprila i oporavlja se na imanju britanskih šefova vlada Čekers sa svojom trudnom verenicom Keri Simonds.

Džonsona privremeno u državnim poslovima menja njegov šef diplomatije Dominik Rab.

On ove nedelje takođe treba da obavi i redovnu nedeljnu audijenciju kod kraljice Elizabete Druge, prvi put posle tronedeljne pauze. Međutim njegov portparol je rekao da on još nije zvanično preuzeo rad u vladi.

XS
SM
MD
LG