Dostupni linkovi

Džonson izašao iz bolnice


Britanski premijer oporavak od Covida 19 nastavlja u svojoj rezidenciji na selu.

Premijer Velike Britanije Boris Džonson (Johnson) otpušten je iz bolnice i nastaviće oporavak od Covida 19 u Čekersu, svojoj rezidenciji na selu, saopštila je njegova kancelarija u Dauning stritu 10.

Džonson (55) je primljen u bolnicu 5. aprila zbog toga što je imao uporne simptome korona aprila virusa i nakon deset dana otkako je ustanovljeno da je pozitivan. Dan kasnije, 6. aprila primljen je na odeljenje intenzivne nege, odakle je otpušten 9. aprila.

"Po savetu njegovog medicinskog tima, premijer se neće odmah vratiti na posao. Želi da zahvali svima u bolnici St Thomas na pružanju sjajne nege", saopštio je Dauning strit.

Džonson je zadužio ministra spoljnih poslova Dominika Raba Džonson da predvodi tim administracije za borbu protiv pandemije.

Rezultati testiranja pokazali su 26. marta da je britanski premijer pozitivan na virus.

Velika Britanija je izvestila da je dva dana zaredom smrtnost od posledica korona virusa rastla za više od 900. Broj umrlih u petak, 10. aprila od 980 premašio je najveću smrtnost zabeleženu u jednom danu u Italiji koja je najteže pogođena zemlja u Evropi.

XS
SM
MD
LG