Dostupni linkovi

U Bosni i Hercegovini pedeseti smrtni slučaj


Pacijent koji je bio zaražen virusom korona preminuo je u Klinici za plućne bolesti Podhrastovi u Sarajevu.


Iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu saopštili su da je pacijent bio na respiratoru u izolatorijumu i teškog zdravstvenog stanja jer je ranije imao infarkt srca.

U Kantonu Sarajevo (KS) potvrđeno je da je još jedan zdravstveni radnik inficiran virusom korona.

Doktorica porodične medicine koja je zdravstvene usluge pružala u ambulanti Velešići u Sarajevu pozitivna je na koronavirus (COVID-19), saopšteno je iz JU Dom zdravlja KS.

Ovo je osmi zdravstvenih radnik u Kantonu Sarajevo kojem je potvrđen korona virus.

Dodali su da je menadžment poduzeo je sve neophodne korake koji su predviđeni u datim okolnostima, da je izvršena dezinfekcija ambulante porodične medicine Velešići, a da su u saradnji sa Zavodom za javno zdravstvo KS otkriveni svi primarni kontakti, te im je određena mjera samoizolacije.

U Brčko distriktu prema podacima za 20. april nema novo zaraženih osoba.

'Potpuna normalizacija života krajem godine'
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:19:59 0:00

Od 287 uzoraka urađenih do sada u ovom dijelu BiH pozitivnih na korona virus je 18, izliječene su četiri osobe, a dvije su umrle. Pod zdravstvenim nadzorom je 776 lica.

U Bosni i Hercegovini sa današnjim danom virusom korona zaraženo je 1.302 osobe, u entitetu Federaciji BiH 739, entitetu Republika Srpska 545 i Brčko distriktu 18.

Umrlo je 50 osoba kod kojih je bilo potvrđeno i prisustvo korona virusa (Federacija BiH 31, Republika Srpska 17, Brčko distrikt dvoje).

Od bolesti COVID-19 u Bosni i Hercegovini oporavilo se 380 lica.

XS
SM
MD
LG