Dostupni linkovi

Broj zaraženih u RS povećan na 528, vjernicima poziv da poštuju mjere


Entitetski ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić je posebno naglasio kako se za vrijeme praznika moraju poštovati koje su na snazi
Entitetski ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić je posebno naglasio kako se za vrijeme praznika moraju poštovati koje su na snazi

U posljednja 24 sata Republici Srpskoj (RS) testirano je ukupno 587 uzoraka. Pozitivno na virus korona je još 26 osoba u RS. Dvije osobe su testiranje radile u Federaciji BiH (FBiH), rekao je entitetski ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić na press konferenciji održanoj u subotu (18.april) u Banja Luci. Time je broj zaraženih u RS povećan na 528.

Od danas do ponedeljka policijski čas u RS

Od 26 slučajeva potvrđenih testiranjem u Republici Srpskoj, 14 je žena i 12 muškaraca. Šeranić je naveo da je među zaraženima i jedan ljekar Univerzitetskog kliničkog centra RS.

Također među testiranim slučajevima su i dvije radnice Doma penzionera u Banja Luci. Preduzete su sve mjere od strane higijensko-epidemiološke službe.

U Banjaluci testiranje radnika sa visokim rizikom od zaraze

Šeranić je rekao da se pod zdravstvenim nadzorom nalazi 4. 188 lica, a 19.602 lica su izašla iz zdravstvenog nadzora.

Šeranić je posebno naglasio kako se za vrijeme praznika moraju poštovati koje su na snazi.

"Moramo izbjegavati okupljanja, moramo držati distanicu, moramo nositi maske. Svako neodgovorno ponašanje upravo dovodi do onoga do čega ne želimo da dođe, a to je da raste broj teško oboljelih i da raste broj lica kojima je potreban respirator. Ovim putem očekujem i od građana i od svih nas da se ponašamo oprezno i odgovorno, i da u ovom period koji je pred nama svakako ostanemo kući", rekao je Šeranić čestitajući nastupajući praznik Vaskrs svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti.

Istočno Sarajevo: Ista kašika za sve vjernike
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:12 0:00

Policijski sat koji je u RS trajao od petka (17. april) u 15 sati do 5 sati u subotu (18. april) biće nastavljen od subote (18.april) u 15 sati i trajaće do ponedjeljka, 20. aprila, u 5 sati ujutru.

Ove naredbe sprovode se u skladu sa Zaključkom Štaba za vanredne situacije Republike Srpske od 15. aprila da se tokom vaskršnjih praznika zabrani kretanje radi sprečavanja širenja virusa korona u Republici Srpskoj.

XS
SM
MD
LG