Dostupni linkovi

U Banjaluci testiranje radnika sa visokim rizikom od zaraze


Medicinski radnik proverava temperaturu pacijentkinji
Medicinski radnik proverava temperaturu pacijentkinji

Svi radnici koji su u velikom riziku oboljevanja od korona virusa na svojim radnim mjestima u Banjaluci biće testirani, rekla je dr Nevena Todorović, direktorica Doma zdravlja Banjaluka nakon sjednice banjalučkog Štaba za vanredne situacije.

"Po nalogu Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske donijeta je odluka da se u Banjaluci testiraju svi radnici koji su bili u visokom riziku da se zaraze. Testiraće se svi njegovatelji u domovima za smještaj straijih lica, kao i radnice koje rade na kasama u većim tržnim centrima", istakla je Todorović.

Todorović je pojasnila da će testiranje radnica koje rade na kasama u tržnim centrima biti u ponedeljak 20. i utorak 21. aprila po ustaljenom rasporedu.

Još jedna žrtva korona virusa

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da je sinoć preminuo još jedan pacijent zaražen virusom korona, a radi se o muškarcu srednje životne dobi iz Banjaluke.

To je treći smrtni slučaj od virusa korona u istoj porodici, jer su ranije preminuli njegovi otac i majka.

"Zato svaki put kad pomislite da idete na neko okupljanje i zaboravite na sve ove mjere i preporuke pomislite na to da neko može da oboli i da nažalost umre", istakao je Radojičić

On je napomenuo da baš zbog ovakvih situacija treba da se poštuju mjere zabrane kretanja i okupljanja koje že biti na snazi u vrijeme uskršnjih praznika.

Radojičić je podsjetio i da je danas objavljen javni poziv privrednim subjektima na područiju grada da se prijave za ostvarivanje subvencija, olakšica i odgoda po odlukama skupštine Grada od 10. aprila.

Kako se korona virus širio iz dana u dan
Kako se korona virus širio iz dana u dan

XS
SM
MD
LG