Dostupni linkovi

Od danas do ponedeljka policijski čas u RS


Sarajevo, 16 april 2020.
Sarajevo, 16 april 2020.

U petak 17. aprila u 15 časova u bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpska počinje policijski čas koji traje do 5 časova ujutru 18. aprila.

U subotu, 18. aprila potom ponovo počinje policijski čas u 15 časova i traje do ponedjeljka, 20. aprila, u 5 časova ujutru.

Ove naredbe sprovode se u skladu sa Zaključkom Štaba za vanredne situacije Republike Srpske od 15. aprila da se tokom vaskršnjih praznika zabrani kretanje radi sprečavanja širenja virusa korona u Republici Srpskoj.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske apelovali su na građane da poštuju zabranu kretanja, te podsjetili da su od zabrane kretanja izuzeti samo zdravstveni radnici, policijski službenici, kao i lica koja imaju potvrdu kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada i oni koji imaju dozvole MUP-a.

Štab za vanredne situacije Republike Srpske donio je odluku o uvođenju policijskog časa u tom entitetu 21. marta. Potpuna zabrana kretanja do 17. aprila trajala je svakodnevno od 20 časova do 5 časova ujutru narednog dana.

Odmah nakon RS, policijski čas je uveden i u entitetu Federacija Bosne i Hercegovine gdje traje dnevno dva časa duže od 18 časova naveče do 5 časova ujutru narednog dana. Uvedena je i potpuna zabrana kretanja za sva lica starija od 65 godina. U Republici Srpskoj stariji od 65 godina mogu se kretati utorkom i petkom od 7 do 10 časova.

U Federaciji Bosne i Hercegovine na snazi je potpuna zabrana za kretanje osoba starijih od 65 godina i mlađih od 18. Maloljetnici se mogu kretati u vozilima sa roditeljima. Zabrana za starije od 65 godina bila je ublažena u vrijeme podjele penzije u periodu od 8 do 12 časova.

BLOG UŽIVO O KORONA VIRUSU

XS
SM
MD
LG