Dostupni linkovi

Đukanović: Crna Gora se odgovorno suočila sa pandemijom


Milo Đukanović u Podgorici, 27. mart 2020.
Milo Đukanović u Podgorici, 27. mart 2020.

Riječju “odgovornost” se može ocijeniti djelovanje države, njenih institucija i cijelog društva u suočavanju sa epidemijom korona virusa, izjavio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović 16. aprila u intervjuu za Radio-televiziju Crne Gore (RTCG).

Govoreci o globalnim ekonomskim aspektima pandemije, Đukanović je naglasio da iskustva upućuju da se bez saradnje i bez multilateralnih organizacija u svijetu ne mogu rješavati globalni problemi. Dodao je da će i EU kroz reforme revitalizovati svoje osnovne postulate.

“Čini se da je i Evropa bila zapala u ćorsokak i izgubila korak u pogledu globalne konkurentnosti. Ohrabruje djelovanje novih evropskih institucija, brzo su povukli odluku o zabrani izvoza medicinske opreme prema Zapadnom Balkanu, čujemo nove povoljne tonove u pogledu proširenja Evrope, osvježava se duh Evrope koji je pokrenuo ujedinjenje Evrope”, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Upitan da prokomentariše medijske špekulacije o njegovom navodnom obolijevanju od korona virusa, Đukanović je kazao da je riječ o konstanti koja prati i njegovu karijeru i politički život Crne Gore od devedesetih godina.

“Vjerovatno je razlog što od tada do danas ključne opasnosti po CG dolaze sa iste adrese. Postoji pogrešna predstava da bi mojim uklanjanjem iz političkog života sebi olakšali put za ostvarenje ciljeva na štetu države Crne Gore. Previđaju da se Crna Gora u međuvremenu razvila i ne zavisi od nekog pojedinca. Vjerovatno će korona proći, ali ova bolest neće tek tako lako iščeznuti”, rekao je Đukanović.

Dio medija u Srbiji je ranije objavio da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović “zaražen korona virusom” i “u teškom stanju”.

Nakon što je tu vijest sa jednog srpskog portala prenio na svom fejsbuk profilu, Radovan Rakočević iz Bijelog Polja je priveden pod sumnjom da je dijeljenjem te vijesti izvršio krivično djelo izazivanje panike i nereda, a Osnovni državni tužilac mu je odredio zadržavanje do 72 sata. Narednog dana je Rakočević pušten iz pritvora.

XS
SM
MD
LG