Dostupni linkovi

Dodik i Vučić: Mere zabrane ostaju, Uskrs u Srbiji i RS kod kuća


Patrijaršija u Beogradu
Patrijaršija u Beogradu

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, izjavio je u Beogradu, nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, da su se usaglasili o merama tokom predstojećeg Uskrsa u uslovima pandemije korona virusa.

"Saglasili smo se oko mera u Republici Srpskoj i Srbiji da produžimo period policijskog sata i zabranu okupljanja. Molimo sve vernike da to razumeju, da se u okviru porodice okupljamo i da poštujemo mere. Bez oklevanja moramo da zabranimo kretanje i okupljanje, iako to ne želimo to da uradimo", rekao je Dodik.

On je kao dobar primer naveo odluku vlasti u Crnoj Gori da se liturgije služe bez prisustva vernika.

"Činjenica je da smo u vanrednim okolnostima i da ne smemo zbog ljubavi prema veri i Crkvi da se proširi virus. Važan je Uskrs, ali i važno je da nemamo dodatne posledice od korona virusa.

Aleksandar Vučić rekao je da će danas još jednom pozvati patrijarha Srpske pravoslavne crkve oko pitanja proslave Uskrsa i da će ga zamoliti da odluću da liturgije budu bez prisustva vernika.

"Verujem da će mnoge televizije biti zainteresovane za direktan prenos uskršnje liturgije, tako da će građani moći da je prate iz svojih domova", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije čestitao je Uskrs svima koji slave taj veliki hrišćanski praznik.

XS
SM
MD
LG