Dostupni linkovi

Stoltenberg: Holandija i Turska već pomogle Crnoj Gori u borbi protiv korona virusa


Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg kazao je u utorak 14. aprila da su u borbi protiv korona virusa Crnoj Gori pomogle Holandija i Turska, ali i da će na sjutrašnjem sastanku ministara odbrane Alijanse biti više riječi o tome kako pomoći zemljama članicama.


“Holandija je već odlučila da pruži pomoć u transportu medicinske opreme iz Kine u Crnu Goru. Turska je takođe donirala medicinsku opremu Crnoj Gori. Trenutno pokušavamo da identifikujemo gdje imamo viška zaliha i medicinske opreme i kroz kapacitete avio prevoza pomognemo saveznicima”, rekao je Stoltenberg na online konferenciji za medije uoči sjutrašnjeg sastanka.

Vlada Crne Gore je 26. marta članicama NATO i njenim partnerskim zemaljama uputila molbu za pomoć u medicinskoj opremi u borbi protiv širenja korona virusa.

U molbi je Crna Gora između ostalog tražila 320 respiratora i više od 5,6 miliona hiruških, i oko milion, specijalnih maski sa filterima.

Prema posljednjim informacijama, u Crnoj Gori je u utorak 14. aprila potvrđeno još pet novih slučajeva infekcije korona virusom, pa je ukupan broj zaraženih iznosi 283, saopšteno je na redovnoj popodnevnoj konferenciji za novinare Instituta za javno zdravlje (IJZ).

XS
SM
MD
LG