Dostupni linkovi

Novi smrtni slučaj u Mostaru, porast oboljelih u Bihaću


U Sveučilišno kliničkoj bolnici Mostar od posljedice zaraze korona virusom preminuo je muškarac s područja Zapadno-hercegovačkog kantona, potvrđeno je za Radio Slobodna Evropa (RSE) iz Stožera civilne zaštite ovog kantona.

Također, potvrđen je još jedan slučaj zaraze korona virusom. Riječ je o osobi iz Čitluka, mjesta koje je postalo epicentar zaraze na jugu BiH.

Iz Kriznog štaba ministarstva zdravstva Unsko-sanskog kantona za RSE je potvrđeno pet novih slučajeva pozitivnih na korona virus.


„ U Sarajevo, u referentnu laboratoriju, sa područja Unsko-sanskog kantona, jučer ujutro je poslano 23 uzorka za testiranje na korona virus, a naknadno još 82 uzorka. Rezultate testova smo dobili i pokazali su pet pozitivnih na korona virus. Riječ je o četiri osobe iz Cazina i jednoj iz Bihaća“, kazala je Nermina Ćemalović, ministrica zdravstva Unsko-sanskog kantona.

U Kantonalnoj bolnici u Bihaću je trenutno, na Infektološkom odjelu deset pacijenata, od čega devet pozitivnih na korona virus, a jedan pacijent je na odjelu intenzivne njege na respiratoru, saopštio je Hajrudin Havić, direktor bolnice u Bihaću.

Zaraza korona virusom potvrđena je i kod jedne osobe u Goraždu, potvrđeno je iz Kantonalnog štaba civilne zaštite Goražde. Radi se o maloljetnci, iz porodice ranije zaražene osobe koja se nalazi u kućnoj izolaciji.

U Bosni i Hercegovini je, bez ovih slučajeva, a prema podacima Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, potvrđena zaraza kod 1.083 osobe, dok je 40 preminulo od posljedica korona virusa.

XS
SM
MD
LG