Dostupni linkovi

Bez verskih okupljanja u Crnoj Gori, ukupno 274 oboljelih


Bez verskih okupljanja u Crnoj Gori dok traje pandemija korona virusa

Vjerska okupljanja u Crnoj Gori su, na osnovu naredbi Ministartsva, privremeno suspendovana, izjavio je pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje (IJZ) Crne Gore dr Senad Begić.

"Okupljanja bilo kakve vrste apsolutno predstavlja nepovoljan i neprihvatljiv epidemiološki događaj koji lako može da rezultira povećanjem broja obolijevanja", izjavio je Begić.

Dodao je da vjerske službe nisu zabranjene, kao ni bogosluženje i drugi obredi koje obavlja registrovano sveštenstvo, nezavisno od vjeroispovijesti ili religijske grupacije.

"Sve to je dozvoljeno u objektima koji su predviđeni za te namjene”, kazao je dr Begić na redovnoj konferenciji za novinare Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT) za zarazne bolesti, odgovarajući na pitanje o jučerašnjem nepoštovanju mjera NKT od strane predstavnika Mitropolije crnogorsko primorske Srpske pravoslavne crkve (SPC) U Crnoj Gori.

Četvrti smrtni slučaj

Pacijent star 79 godina preminuo je večeras od posljedica infekcije korona virusom u Jedinici intenzivnog liječenja Interne klinike Kliničkog centra Crne Gore, saopšteno je iz te ustanove.

Navodi se da je pacijent osim COVID19 imao druga hronična oboljenja.

Ovo je četvrti smrtni slučaj među nosiocima korona virusa u Crnoj Gori.

Ukupno 274 oboljelih

Analizom Instituta za javno zdravlje (IJZ), u Crnoj Gori je otkriven još jedan slučaj infekcije korona virusa, pa je ukupan broj oboljelih sada 274.

Riječ je o osobi iz Podgorice, koja je kontakt prethodno poznatog slučaja, navodi se u saopštenju.

Slučajevi po opštinama su sledeći: Podgorica 147, Tuzi 36, Nikšić 31,
Bar 21, Ulcinj 10, Andrijevica 7, Bijelo Polje 6, Herceg Novi 6,
Budva 4, Danilovgrad 3 i Tivat 3.

Kako je ranije danas saopštio dr Aleksandar Kujović, član Kriznog medicinskog štaba, deventanes pacijenata oboljelih od COVID19 je hospitalizovano u Kliničkom centru (KC) Crne Gore, od kojih su četiri u Intenzivnoj jedinici.

“Od ta četiri pacijenta, tri su na respiratoru, a jedan pacijent je tokom današnjeg dana “skinut” sa respiratora”, kazao je Kujović i dodao da su danas iz KC otpuštena četiri pacijenta kod kojih je dvostrukim ispitivanjem potvrđeno da su se oporavili od korona virusa.

Prema podacima Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT), do sada je ukupno devet osoba oporavljeno od COVID19, dok su zabilježena tri smrtna slučaja nosilac.

U kojim opštinama u Crnoj Gori se najviše krše mere
U kojim opštinama u Crnoj Gori se najviše krše mere

XS
SM
MD
LG