Dostupni linkovi

Tramp: U SAD će umreti manje od sto hiljada ljudi


Američki predsednik Donald Tramp na konfenerciji za novinare povodom korona virusa
Američki predsednik Donald Tramp na konfenerciji za novinare povodom korona virusa

U SAD će od korona virusa umreti manje od sto hiljada ljudi, kako se ranije predviđalo, poručio je danas na konferenciji za novinare povodom širenja korona virusa američki predsednik Donald Tramp.

“Epidemiološka kriva postaje sve ravnija u SAD. Jako smo blizu vrhunca zaraze”, poručio je predsednik SAD Donald Tramp i dodao da se situacija širom zemlje stabilizuje.

Tramp je naveo da se vidi “neverovatni napredak” i da agresivna strategija američke administracije u borbi protiv korona virusa daje rezultate.

“Sačuvaćemo mnogo više života nego što smo mislili”, kazao je Tramp.

Rekao je i da je u SAD urađeno više od dva miliona testova, a potvrđeno je oko pola miliona obolelih.

"Broj testiranaj svakog dana povećavamo za sto hiljada. Trudimo se i da test bude što pre dostupan na tržištu, kako bi građani mogle da ga kupe i vide da li su već imali korona virus", rekao je Tramp.

Spremni za vrhunac epidemije

Američki predsednik je naglasio da su SAD u odličnom stanju i da spremno dočekuju vrhunac epidemije.

“Imamo dovoljno respiratora i zaštitne odeće. Dobijamo jako malo poziva od guvernera, što znači da svega ima dovoljno u svim državama”, objasnio je Tramp.

Broj umrlih u SAD od korona virusa je iznad osamnaest hiljada, a najteža situacija je u Njujorku, gde je do sada preminulo oko osam hiljada ljudi.

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, broj zaraženih korona virusom u svetu veći je od milion i po, a do sada je umrlo više od sto hiljada ljudi.​

XS
SM
MD
LG