Dostupni linkovi

Putin i Tramp razgovarali o korona virusu i svetskoj ekonomiji


Ruski predsednik Vladimir Putin i američki predsednik Donald Tramp
Ruski predsednik Vladimir Putin i američki predsednik Donald Tramp

Predsednici Sjedinjenih Američkih Država i Rusije Donald Tramp i Vladimir Putin razgovarali su danas o korona virusu i svetskoj ekonomiji, saopšteno je iz Bele kuće.

"Predsednici Tramp i Putin razgovarali su o naporima za suzbijanje korona virusa i održavanju ekonomske stabilnosti na svetskom tržištu energenata. Takođe, bilo je reči i o kritičnim bilateralni i svetskim pitanjima”, naveo je potparol Bele kuće Džud Dir.

Putin: Saradnja u svemiru primer za odnose SAD i Rusije

Ruski predsednik Vladimir Putin ranije danas je izjavio da će uskoro ponovo razgovarati sa američkim predsednikom Donaldom Trampom o saradnji SAD i Rusije u borbi protiv pandemije korona virusa, kao i o posledicama koje će pandemija imati na svetsku privredu.

Putin je, tokom video konferencije sa posadom Međunarodne svemirske stanice koja je u orbiti oko Zemlje, rekao da rusko-američka partnerstvo u istraživanju svemira treba da bude model za saradnju radi suzbijanja korona virusa.

"To je primer efikasnog partnertsva naših zemalja u interesu čovečanstva. Na taj način bi trebalo da organizujemo rad u rešavanju sadašnjih problema... ...borba protiv pandemije i situacija na tržištu je međunarodno pitanje", rekao je Putin.

Tramp i Putin su u četvrtak razgovarali o međunarodnim pregovorima za stabilizaciju tržišta nafte zbog drastičnog pada cena usled ekonomske krize izazvane pandemijom.

XS
SM
MD
LG