Dostupni linkovi

Vijeće ministara BiH odobrilo povratak državljana iz Londona i Geteborga


Avioni na pisti, ilustrativna fotografija
Avioni na pisti, ilustrativna fotografija

Vijeće ministara BiH u srijedu je donijelo Odluku o privremenom otvaranju međunarodnog graničnog prijelaza u zračnom saobraćaju za promet putnika - Međunarodni aerodrom Sarajevo, radi povratka državljana Bosne i Hercegovine iz Londona, saopšteno je iz Vijeća ministara BiH.

“Lista putnika će biti dostavljena nadležnim organima BiH prije polijetanja aviona, a repatrijacija će biti izvršena 9. aprila međunarodnim avionskim letom London - Sarajevo - Podgorica - Sarajevo – London”, navdeno je u saopštenju.

Putnici, koji će biti iskrcani na aerodromu u Sarajevu, obavezni su pridržavati se svih uputstava i naredbi nadležnih organa Bosne i Hercegovine (graničnih, epidemioloških i zdravstvenih službi) i poštivati ih. U povratku će biti izvršeno prebacivanje državljana SAD-a na relaciji Sarajevo - London.

Vijeće ministara BiH donijelo je i Odluku o privremenom otvaranju međunarodnog graničnog prijelaza u zračnom saobraćaju za promet putnika – Međunarodni aerodrom Sarajevo, radi povratka državljana Kraljevine Švedske iz Bosne i Hercegovine.

Lista putnika će biti dostavljena nadležnim organima BiH prije polijetanja aviona, a repatrijacija će biti izvršena 10. aprila međunarodnim avionskim letom Sarajevo - Geteborg.

Putnici, koji će biti iskrcani na međunarodnom aerodromu Geteborg Landveter, obavezni su, do ukrcavanja u avion, pridržavati se svih uputstava i naredbi nadležnih organa Bosne i Hercegovine (graničnih, epidemioloških i zdravstvenih službi) i poštivati ih.

XS
SM
MD
LG