Dostupni linkovi

SAD će nastaviti pružati pomoć BiH u borbi protiv pandemije


Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović razgovarao je u utorak u Sarajevu sa veleposlanikom Sjedinjenih Država u BiH Ericom Nelsonom, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

U telefonskom razgovoru razmijenjene su informacije o epidemiološkoj situaciji u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), kao i o naporima u Bosni i Hercegovini na sprječavanju širenja korona virusa.


Predsjedatelj Džaferović istaknuo je da se u Bosni i Hercegovini s velikom pozornošću prati trenutačno stanje u SAD-u, koje su snažno pogođene širenjem korona virusa. Iskazano je uvjerenje da će SAD, kao uvijek do sada, uspjeti savladati ovu tešku situaciju.

Predsjedatelj Džaferović je zahvalio veleposlaniku Nelsonu na pomoći koju su SAD uputile u medicinskoj opremi. Veleposlanik Nelson je najavio daljnju pomoć u sprječavanju širenja pandemije Covida-19.

Tijekom razgovora konstatirano je da su koordinacija aktivnosti i puni angažman svih razina vlasti u Bosni i Hercegovini od ključne važnosti za uspješno suprotstavljanje pandemiji korona virusa, navedeno je u priopćenju Predsjedništva BiH.

XS
SM
MD
LG