Dostupni linkovi

Ministar Šarčević: Savetnik u Ministarstvu prosvete Srbije zaražen koronom


Aleksandar Pajić, posebni savetnik u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i još dvoje nižih savetnika zaraženi su korona virusom, potvrdio je za portal Mladen Šarčević, ministar prosvete.

Šarčević je za portal Nova.rs rekao da se Pajić nalazi u KBC „Dragiša Mišović“, dok preostala dvojica zaposlenih u Ministarstvu prosvete imaju lakše simptome.


"Pajić je jak. Imao je simptome ranije, ali nije išao da se testira, morao sam da ga nateram. Javili su mi da je pozitivan i da ima teže simptome. Prvo je bio u bolnici u Šapcu, a potom je prebačen u KBC Dragiša Mišović. Sada je na nekom aparatu, nosi masku za kiseonik", rekao je Šarčević.

Ministar je dodao da su ostali zaposleni dobro, da na posao dolazi manji broj njih, kao i da se pridržavaju mera distanciranja.

Šarčević je rekao da je on dobio nalog od premijerke da radi uglavnom od kuće jer ima bubrežnih i problema sa pritiskom.

U Srbiji je, prema poslednjih podacima objavojenim u subotu u 15 časova, obolelo ukupno 1.624 ljudi, a preminule su 44 osobe.

Od subote u 13 sati na snazi je zabrana kretanja koja traje do ponedeljka u 5 sati ujutru.

XS
SM
MD
LG