Dostupni linkovi

U beogradskoj areni privremena bolnica sa 1.500 kreveta


Pripadnici Vojske Srbije postavljaju krevete za privremenu bolnicu u beogradskoj "Štark areni"
Pripadnici Vojske Srbije postavljaju krevete za privremenu bolnicu u beogradskoj "Štark areni"

U beogradskoj "Štark areni" počela je priprema kako bi taj prostor bio adaptiran u još jednu privremenu bolnicu na teritoriji glavog grada.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je prilikom obilaska pripadnika Vojske koji postavljaju krevete da je tu planirano oko 1.500 kreveta: na prvom novou 350, po ložama i galerijama još više od 800, a ukoliko bude potrebno, postoji još jedna manja sala gde će biti kreveti.

"U Areni će biti obezbeđena medicinska briga 24 časa dnevno, a ovde je čak lakše nego u drugim halama, jer već postoji veliki broj tuševa i toaleta", rekao je Vulin, a saopštilo Ministarstvo odbrane.

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević izjavio je prethodno da se nada da je "ovo samo preventivne radi i da neće biti potrebe da se smeštaju pacijenti i u Areni", ali da to sve zavisi od discipline građana i situacije koja se bude odvijala sa virusom.

Nikodijević je za televiziju Studio B, kako prenosi gradski portal Beoinfo, rekao da je završena priprema hale „Aleksandar Nikolić“ (Pionir) koja ima 153 kreveta, kao i Hale „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu (Hala sportova) sa 108 kreveta.

Vojska Srbije uredila je ranije privremenu bolnicu za ljude sa lakšom kliničkom slikom na Beogradskom sajmu gde je obezbeđeno 3.000 kreveta i tamo je od 29. marta počeo smeštaj pacijenata.

XS
SM
MD
LG