Dostupni linkovi

Beograd: Sportske hale spremaju se za bolnice


Postavljanje privremenih bolnica u Beogradu
Postavljanje privremenih bolnica u Beogradu

Gradski štab za vanredne situacije u Beogradu doneo je odluku da se objekti Beogradska arena, hala Aleksandar Nikolić (nekadašnji Pionir) i Hala Ranko Žeravica (Hala sportova u Novom Beogradu) pripreme za privremene bolnice u koje će biti smeštani pacijenti oboleli od korona virusa sa lakšim simptomima, izjavio je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda.

Kako je rekao 30. marta, u Areni se trenutno spremaju paketi pomoći za penzionere, dodajući da će do petka taj prostor biti ispražnjen kako bi počele pripreme za novu privremenu bolnicu.

Zoran Radojičić, gradonačelnik Beograda, izjavio je da će od 30.marta biti pojačane ekipe koje će raditi dezinfekciju između stambenih blokova i po javnim površinamau Beogradu.

On je za beogradsku Televiziju Hepi rekao da se na dnevnoj bazi organizuje autbuski prevoz za one koji odlaze na posao tokom situacije sa korona virusom i saopštio da su od 29. marta otvorene dve linije za zdravstvene radnike od centra grada prema Lazarevcu i Barajevu.

Gradonačelnik Radojičić naveo je da su beogradske opštine uvele kol-centre i volonterske centre za psihosocijalnu pomoć i dostavu osnovnih namirnica.

“Dnevno bude oko hiljadu poziva po opštini i od 100 do 150 izlazaka na teren gde volonteri pomažu starijim osobama”, rekao je Radojičić i naveo da je u Areni spakovano prvih 50.000 paketa koji su dostavljeni opštinama i da je u planu da do kraja nedelje bude ukupno 173.000 paketa.

Radojičić je precizirao da će ovu pomoć dobiti penzioneri koji imaju primanja manja od 30.000 dinara (oko 250 evra).

XS
SM
MD
LG